Noul site Tree.ro »

Specializare si colaborare. Intr-un cuvant diviziunea muncii, inclusiv intre companii.

Informatii in timp real. Vremea in care se inchidea pravalia pentru inventar timp de o saptamana a trecut. Nimeni nu mai doreste sa afle care era situatia inventarului acum 7 luni.

Aplicatiile de logistica au aparut datorita fortelor descrise mai sus. Nu este vorba de o moda, ci pur si simplu de eficientizarea proceselor.

Iata cum arata un astfel de proces in cazul unei aplicatii realizate de noi:

Un vizitator se informeaza pe Froogle despre pretul unui anumit produs (noi am realizat importarea automata a produselor). Apoi intra pe un site gestionat prin sistemul Yahoo!Stores si comanda. Noi verificam existenta in inventar a produsului si semnalam daca inventarul trebuie completat. Dupa ce vizitatorul comanda, ordinul ajunge in baza centrala si se asteapta confirmarea platii. La momentul confirmarii, prin interogarea serverului bancii, comanda este trimisa mai departe la angrosist care o livreaza printr-un transportator, iar in sistemul Yahoo!Stores se trimite o confirmare a executiei si a codului de urmarire a coletului.

Sistemul nostru verifica constant statutul transportului si anunta clientul de momentul sosirii. De asemeni, ordinele primite sunt agregate pentru determinarea celor mai cerute produse pe intervale calendaristice si date demografice.

Tot procesul implica 7-8 companii si tot atatea sisteme informatice. Pentru client insa, totul este extrem de simplu. Un singur buton si comanda soseste acasa in cel mai scurt timp. Acesta este unul dintre procesele gestionate prin aplicatiile de logistica. Fara hartii, fara telefoane intre diversii parteneri si fara costurile si intarzierile implicate de factorul uman.

Studiu de caz: Aplicaţie E-Logistică - Intrepid - Business Solutions.