Noul site Tree.ro »

TreeWorks lanseaza ZeList!


10 Septembrie 2007

TreeWorks lanseaza ZeList, topul blogurilor romanesti calculat in functie de asa-numitul "link love". In fiecare saptamana, un script automat parseaza blogurile (peste 4.000) si paginile catre care linkeaza ele, determinand astfel un clasament al importantei unui blog in functie de numarul de linkuri care trimit spre el si de importanta blogurilor din care provin respectivele linkuri. In mod esential, acest clasament este realizat similar cu modalitatea prin care Google determina importanta unui site in functie de "citarile" provenite din alte site-uri cu autoritate.

Pe langa clasamentul propriu-zis, ZeList permite descoperirea unor bloguri similare (care apar in blogroll-urile terte de cel mai mare numar de ori), descoperirea unor bloguri in functie de tagurile ce pot fi introduse, studierea evolutiei istorice a unui blog din punct de vedere al popularitatii sale.

De asemenea, in vederea eliminarii oricaror suspiciuni, am decis sa prezentam cat mai transparent posibil modul in care se realizeaza clasamentul. Astfel, utilizatorii pot vedea in orice moment atat blogurile ce linkeaza catre un blog dat cat si alogoritmul de calculare a topului, putand face verificari acolo unde considera ca este cazul.