Noul site Tree.ro »

Viziunea noastra: Internetul ca mediu super-conductor al comunicarii si al colaborarii. Care fluidizeaza relatiile intre companii si clienti, intre furnizori si beneficiari, intre cetateni si autoritatile publice sau organizatiile neguvernamentale. Care extinde asimptotic accesul la cunoastere si care niveleaza inegalitatile dintre oameni. Care distruge monopolurile informationale si scoate la iveala repede companiile care merita. Intr-un cuvant, Internetul ca instrument care ne elibereaza de sarcinile repetitive si ne permite sa fim creativi.

Suntem de parere ca un document intern este mai in masura sa exprime valorile in care credem. Cu adevarat.

"Chestia asta pe care am scris-o nu are caracter profetico-ideologic, ci mai degraba este o concretizare a ceea ce vrem cu totii, sper eu. Iar daca gresesc, si unii dintre noi vor altceva, o pot rescrie. Doar spuneti-mi, va rog.

Pentru ca in curand, mergem sa sarbatorim trei ani de existenta, voi incerca sa descriu ceea ce vrem cu totii de la ideea de TreeWorks:

1. Eficienta

Eficienta este opusul muncii pe rupte, si in acelasi timp masura valorii. In mod esential cred ca putem fi, in viitorul nu foarte indepartat de patru ori mai eficienti.

Intrebarea este cum ajungem acolo? Cum generam cu acelasi volum de munca o valoare de patru ori mai mare pe care sa o impartim apoi intre noi echitabil? Ce ne lipseste ca sa avem un nivel de eficienta occidental?

2. Comunicare

Stand impreuna atatea ore in fiecare zi, este destul de probabil sa dezvoltam, cel putin din cand in cand, ganduri mai putin magulitoare unii despre altii. Iar acestea, chiar daca sunt destul de rare, se pot acumula in timp.

Intrebare: Cum le putem drena periodic astfel incat sa devenim cat mai buni prieteni si sa ne faca placere sa fim impreuna?

3. Viziune

Adica ce si cum putem face pentru a fi de o suta de ori mai eficienti/cool/bogati/etc ?

Pentru ca se poate. Pentru ca suntem, fiecare in felul lui, intrinsec valorosi. Foarte valorosi, de fapt.

Prieteni dragi, am impresia astazi ca suntem exact ca pe corabia argonautilor. Fiecare diferit, fiecare cu calitatile si defectele sale. Insa in mod fundamental, fiecare - erou adevarat, si toti avand aceasi scop.

Va multumesc ca de o bucata buna de vreme am ocazia sa navighez impreuna cu voi. Si destinatia, dar si drumul de zi cu zi mi se par fabuloase."

(Catalin Tenita, Managing Partner - decembrie 2004)