Noul site Tree.ro »

NetReal.net

Descrierea Proiectului


Prezentare generala:
Proiect conceput de TreeWorks pentru piata imobiliara americana, portalul NetReal.net a fost gandit ca un generator complet de website-uri pe specificul industriei imobiliare americane.

Poate cel mai complex proiect, gandit, dezvoltat si promovat in totalitate de TreeWorks, portalul NetReal.net a dezvoltat noi abilitati tehnice atat programatorilor cat si designerilor nostri.

Obiective:
Una dintre cele mai importante si complexe dintre cerinte a fost generarea template-urilor astfel incat utilizatorii sa-si poata schimba look-ul/design-ul sitului printr-un singur click, continutul sitului ramanand neschimbat. De asemenea, proiectul a impus integrarea in portal a unui sistem de plati online pentru serviciile oferite utilizatorilor.

O alta cerinta a fost realizarea identitatii vizuale, alaturi de promovarea pe Web a acestui portal.

Solutia:
Tehnologii complexe de programare (clase de templaturi, wildcard DNS) si peste 200 de template-uri (design-uri) existente in acest moment ofera unui utilizator posibilitatea de schimbare grafica a sitului printr-un simplu click, pana cand acesta ajunge sa faca o alegere multumitoare a design-ului sitului propriu. Interfetele grafice au o varietate deosebita, ilustrand diferite locatii americane sau candiene, anotimpuri, interioare urbane sau rurale, sarbatori nationale sau religioase, etc.

Modulul de administrare a siturilor personale pus la dispozitie de portal, face extrem de usoara personalizarea sitului si introducerea, modificarea sau scoaterea diferitelor pagini pe care utilizatorul le are la dispozitie: "About Me", "My Properties", "Rental Properties", "More Listings", "Calculators", "Buy a house", "Weather", "Contact us".

Alte facilitati importante pe care portalul le pune la dispozitia utilizatorilor sunt: un modul de articole utile, un modul de newsletter, un modul de suport si multe altele. Utilizatorii au totodata la dispozitie un modul de marketare a sitului pe care pot sa-l promoveze prin trimiterea de newslettere propriilor clienti, prin inscrierea in motoarele de cautare si MetaTag-uri.

Update:
In iarna anului 2005, portalul NetReal a fost imbunatatit atat ca design cat si ca organizare a paginilor externe, pentru a ajuta utilizatorii sa-si aiba un acces mai bun la informatie.

Pe langa aceasta "schimbare la fata", s-au introdus noi pagini in structura website-urilor NetReal pentru membrii VIP: pagini specializate pentru diversele tipuri de proprietati (proprietati comerciale si industriale, terenuri, apartamente, proprietati de inchiriat), pagini cu resurse (informatii despre ipoteci, un glosar de termeni imobiliari) si pagini pentru continut specializat.

De asemenea, a fost imbogatita galeria de template-uri, ajungandu-se la peste 330.