Noul site Tree.ro »

Enciclopedia Virtuala Constantin Brancusi

Descrierea Proiectului


Prezentare generala:
Proiect realizat in colaborare cu Societatea Culturala Noesis sub patronajul UNESCO, Enciclopedia Virtuala Constantin Brancusi a fost prima realizare de acest gen din Romania, dedicata marelui sculptor. Enciclopedia Virtuala Constantin Brancusi a fost ingrijita de Dl. Barbu Brezianu, cel mai reputat brancusolog la nivel mondial. In plus, implicarea Microsoft si HVB Bank arata increderea de care s-a bucurat acest produs multimedia.

Alaturi de Enciclopedia Virtuala I.L.Caragiale (realizata de asemenea de TreeWorks), acest proiect a adus Societatii Culturale Noesis premiul IT&C pentru cel mai bun produs cu continut cultural in anul 2002. Enciclopedia Constantin Brancusi a fost introdusa in curriculum-ul Ministerului Educatiei si Culturii, devenind material auxiliar de studiu in cadrul programului AEL si fiind distribuita in majoritatea liceelor din tara.

Proiectul a fost finalizat in primavara anului 2002, iar in decursul celor doi ani ce au trecut de atunci enciclopedia a fost continuu imbunatatita ajungand astazi la editia a treia.

Obiective:
S-a dorit creerea unei resurse complexe de informatii despre marele sculptor, cu o interfata grafica atragatoare si usor de folosit.

Solutia:
CD-ul contine:

  • peste 900 de fotografii (cu lucrarile marelui artist, documente, fotografii din atelier, din expozitii, imagini cu Brancusi).

  • carti si studii despre Brancusi in limbile romana si engleza semnate de Barbu Brezianu, V.G. Paleolog, Mircea Eliade, Sidney Geist, Carola Geidion-Welcker, Petru Cormarnescu, Sorana Georgescu-Gorjan, Ion Pogorilovschi, Friedrich Teja Bach.

  • un film documentar de 77 de minute in regia lui Cornel Mihalache, despre opera si viata celui care a revolutionat sculptura moderna.

  • scurta filmare cu Brancusi (65 de secunde).

Enciclopedia Virtuala Constantin Brancusi a fost realizata sub forma unui dublu CD datorita numarului mare de materiale incorporate, iar interfata acesteia a fost apreciata ca fiind o solutie ingenioasa si complet adecvata continuturilor expuse.

TreeWorks a realizat integrarea in format digital a materialelor, interfata grafica si multimedia precum si materialele auxiliare: coperti CD, macheta afise, concept fluturasi si brosuri.