Noul site Tree.ro »

Enciclopedia Virtuala I.L. Caragiale

Descrierea Proiectului


Prezentare generala:
Proiect realizat in colaborare cu Societatea Culturala Noesis, Enciclopedia Virtuala I. L. Caragiale s-a bucurat de sprijinul unor prestigioase institutii precum Academia Romana, Ministerul Culturii si Cultelor, UNESCO, Muzeul Literaturii Romane, Arhiva Nationala de Filme, Societatea Romana de Radiodifuziune si Teatrul National "I.L.Caragiale".

In plus, implicarea Microsoft si HVB Bank este o dovada a increderii de care se bucura acest tip de productie multimedia. Alaturi de Enciclopedia Virtuala Constantin Brancusi (realizat de asemenea de TreeWorks), acest proiect a adus Societatii Culturale Noesis premiul IT&C pentru cel mai bun produs cu continut cultural in anul 2002.

Enciclopedia I.L.Caragiale a fost introdusa in curriculum-ul Ministerului Educatiei si Culturii, devenind material auxiliar de studiu in cadrul programului AEL si fiind distribuita in majoritatea liceelor din tara.

Proiectul a fost finalizat in primavara anului 2002, iar in decursul celor doi ani ce au trecut de atunci enciclopedia a fost continuu imbunatatita ajungand astazi la editia a treia.

Obiective:
S-a dorit realizarea unui produs multimedia complex si de calitate care sa poata servi atat ca resursa pentru pasionatii literaturii, cat si ca material de invatare.

Solutia:
Enciclopedia Virtuala Ion Luca Caragiale contine

  • materiale audio/video: fragmente radiofonice din creatia marelui prozator, secvente de film, interviuri cu personalitati;

  • o bogata colectie de ilustratii: schite, afise de epoca ale pieselor de teatru, fotografii cu I.L.Caragiale si cu actori celebri in roluri din piesele sale;

  • totalitatea operei sale: piese de teatru, proza, publicistica, critica si scrieri epistolare.

De asemeni, editia virtuala cuprinde o selectie bogata de opere critice ale celor mai renumiti critici, incepand cu Titu Maiorescu si terminand cu Eugen Simion, presedintele Academiei Romane.

TreeWorks a realizat integrarea in format digital a materialelor, interfata grafica si multimedia precum si materialele auxiliare: coperti CD, macheta afise, concept fluturasi si brosuri.