Noul site Tree.ro »

CENTRAS

Descrierea Proiectului

Prezentare:

CENTRASĀ  (Centrul de Asistenta pentru Organizatiile Neguvernamentale) este una dintre organizatiile nonprofit care asigura asistenta tehnica si consultanta in domenii precum dezvoltarea organizationala, planificare si managementul proiectelor, relatii publice, comunicare, managementul voluntarilor, etc.
Clientii sunt ONG-uri cu activitati la nivel national si local, reprezentanti ai administratiei publice locale sau centrale, persoane fizice; in plus, CENTRAS mai organizeaza din punct de vedere tematic, logistic si al imaginii, evenimente de anvergura nationala si internationala, unele dintre ele cu participarea a peste 100 de invitati din cele mai variate categorii de public.

Obiective:

Constientizand ca internetul este cel mai important mediu de relationare cu publicul tinta al programelor realizate de ei, precum si cu presa si cu potentialii finanatatori ai programelor lor, obiectivul CENTRAS a fost realizarea unei prezente consistente pe internet.
De asemenea, membrii CENTRAS au constientizat faptul ca pentru crearea unei imagini pe internet , oglindirea activitatilor pe care organizatia le realizeaza este o parte importanta a procesului de transparentizare institutionala si a utilizarii fondurilor primite ca finantari sau donatii.
Site-ul CENTRAS a dorit sa ofere o serie de facilitati importante, cum ar fi baza de date cu organizatiile nonprofit, programe de voluntariat, etc.

Solutia:

TreeWorks a realizat un portal informational dedicat, care sa poata fi usor actualizat de catre oricare dintre membrii staff-ului CENTRAS.
Accentul s-a pus pe prezentarea intr-o forma usor de consumat a continutului scris si a documentelor in format pdf sau word. De asemenea, s-a pus accentul peĀ  posibilitatea de extindere facila a continutului si pe organizarea structural-functionala a principalelor sectiuni in asa mod incat sa permita accesul facil al tuturor persoanelor interesate, inclusiv al celor cu dizabilitati.
Tehnologiile folosite au la baza un Content Management Sistem propriu, dezvoltat in PHP, MYSQL, Java Script, HTML,AJAX.